Kako djeluje Transcendentalna meditacija?

Od trenutka kada se probudimo, to trenutka kada utonemo u san, naš um je neprestano aktivan. Transcendentalna meditacija omogućuje svjesnom umu da iskusi tiše razine i naposljetku ih transcendira ili da ide onkraj najfinijeg impulsa misli, te iskusi čistu svijest, izvor misli – polje beskonačne kreativnosti i inteligencije. Um je duboko opušten, pa ipak potpuno budan, a kada postignu ovu duboku razinu odmora, i tijelo, i um su osvježeni i ispunjeni.

Dillbeck MC,Orme-Johnson DW. Fiziološke razlike između TM i odmora.American Psychologist 1987 rujan;42:879-881

Iskusite duboku opuštenost

Istraživačke studije pokazuju da Transcendentalna meditacija stvara značajno povećanje bazalnog otpora kože u usporedbi s odmorom zatvorenih očiju, što ukazuje na duboku opuštenost. Duboki odmor i opuštanje također se očituju u znatnijem smanjenju učestalosti disanja i razinama laktata plazme.

Poboljšajte svoje zdravlje i sposobnost samoiscjeljivanja

Istraživači su zaključili da Transcendentalna meditacija oživljava unutarnju inteligenciju tijela, podržavajući njegovu urođenu sposobnost da se iscijeli. Omogućujući umu i tijelu pristup izvoru duboke unutrašnje inteligencije prirode, Transcendentalna meditacija može donijeti značajna poboljšanja u svakom aspektu života: umu, tijelu, ponašanju i u društvu.

Dr. John Hagelin, kvantni fizičar: "Pravilno razumijevanje meditacije" (1 min.)

Učinite
prvi korak

Pronađite vama najbližeg učitelja

pronađi

ili nazovite
091 2441 570

Fred Travis, PhD

Dr. Fred Travis, Centar za mozak, svijest i spoznaju, Iowa, SAD

"Unutar dva ili tri mjeseca prakticiranja TM, počinjemo vidjeti visoke razine integracije prednjih moždanih poveznica. Zanimljivo je da ta integracija ne nestaje nakon prakticiranja – takvo funkcioniranje mozga sve više se unosi u dnevnu aktivnost."

Carol, 17 godina

"Ono što mi se najviše sviđa kad meditiram je unutarnji mir i duboki odmor. Čini moj um čišćim, a moj dan puno glatkijim."