Cilj neprofitnih udruga

Savez za Transcendentalnu meditaciju je osnovana neprofitna udruga 1991 godine. Cilj ove neprofitne udruge je unaprijediti opće stanje čovjeka, nudeći tečajeve i usluge najviše kvalitete koje razvijaju puni mentalni i stvaralački potencijal pojedinca, u to je uključena i Transcendentalna meditacija i njene napredne tehnike. Glavni tečajevi su tečajevi Transcendentalne meditacije, koju je utemeljio Maharishi Mahesh Yogi, njene napredne tehnike i programi znanja. Savez za Transcendentalnu meditaciju je jedina službena organizacija koja nudi ove tečajeve u Hrvatskoj.

Savez za Transcendentalnu meditaciju objavljuje svoje usluge široj javnosti o dobrobitima programa TM-a i održava centre Transcendentalne meditacije koju vode kvalificirani učitelji Transcendentalne meditacije.

Rad s drugim organizacijama

Organizirana su redovita savjetovanja s obrazovnim, zdravstvenim, poslovnim i drugim stručnjacima u svrhu planiranja primjene programa udruge u različitim područjima društva, npr. promoviranje obrazovanja temeljenog na svijesti. To je znanstveno potvrđeni program za uklanjanje stresa i promicanje akademske izvrsnosti među studentima i nastavnicima – rasprostranjen je po školama u drugim državama npr. Velikoj Britaniji, SAD i dr.

Prikupljanje sredstava

Udruga je provela prikupljanje sredstava putem donatora kako bi se osigurala potrebna sredstva za provedbu Maharishijevih programa u područjima posebnih potreba. Također se razmatraju prijave za dodjelu stipendija onima s niskim primanjima.

Istraživački poticaji

Savez za Transcendentalnu meditaciju potiče i podržava neovisne znanstveno nastavne ustanove koje provode znanstvena istraživanja o dobrobitima Transcendentalne meditacije i njihovim naprednim tehnikama. Do sada je obavljeno više od 700 znanstvenih studija, na 250 neovisnih sveučilišta i institucija u 33 zemlje i objavljeno u više od 100 vodećih svjetskih znanstvenih časopisa, gdje su se dokumentirale dalekosežne dobrobiti u svim aspektima života: um, tijelo, ponašanje i društvo.

Učinite
prvi korak

Pronađite vama najbližeg učitelja

pronađi

ili nazovite
091 2441 570

Zašto inzistirati na učiteljima Saveza za Transcendentalnu meditaciju ®

Savez za Transcendentalnu meditaciju (STM) je jedina organizacija u Hrvatskoj koja je ovlaštena da podučava Transcendentalnu meditaciju od strane Maharishi-jeve globalne organizacije za podučavanje Transcendentalne meditacije. Sekcija učitelja Saveza za Transcendentalnu meditacija (STM) je profesionalno upravno tijelo STM koja održava standarde podučavanja u cijeloj Republici Hrvatskoj. Odobreni učitelji Transcendentalne meditacije su certificirani od strane Sekcije učitelja Saveza za Transcendentalnu meditacija (STM)

Transcendentalna meditacija se podučava u Hrvatskoj od 1969 godine. Savez za Transcendentalnu meditaciju je povezan sa svjetskom mrežom neprofitnih udruga koju je odobrio Maharishi Mahesh Yogi za podučavanje i certificiranje učitelja.