Maharishi Mahesh Yogi

Maharishi Mahesh Yogi

Što je Transcendentalna meditacija?

Transcendentalna meditacija je najčišći, najjednostaviji i najučinkovitiji oblik meditacije ikada poznat svijetu. To je najčišća tehnika transcendiranja – smirivanja u najjednostavnijem, najmoćnijem stanju svijesti – do kojeg se dolazi bez ikakve kontrole uma ili procesa mišljenja.

Transcendentalna meditacija omogućuje vašem umu da se smiri u svojoj unutrašnjosti, onkraj misli, u najtišoj, mirnoj razini svijesti – u vašem unutarnjem Sebstvu.
Tehnike meditacije

Kako Transcendentalna meditacija djeluje?

Transcendentalna meditacija omogućuje umu da jednostavno, prirodno i nenaporno transcendira mišljenje i iskusi stanje mirne, budne svjesnosti. Ovo duboko smirujuće iskustvo transcendiranja obnavlja duh i tijelo te donosi širok spektar dobrobiti u svakodnevnom životu.
Kako djeluje

Jedinstvena tehnika

Transcendentalna meditacija je jedinstvena. U svojoj osnovi razlikuje se od svih drugih sustava meditacije i opuštanja. Nedavno istraživanje o aktivnosti mozga tijekom meditacije, objavljeno u časopisu „Svijest i spoznaja" razlikuje tri osnovne kategorije meditacije: usmjerena pažnja, otvorenost pažnje i pozornosti, te automatsko samo-transcendiranje – novu kategoriju koju su autori predstavili kako bi opisali transcendentalnu meditaciju.

Brain Coherence demostration

Koherencija mozga tijekom TM – prikaz dr. A. Arenander (2 min.)

Učinite
prvi korak

Pronađite vama najbližeg učitelja

pronađi

ili nazovite
091 2441 570

John Hagelin PhD, Quantum Physicist

Dr. John Hagelin, kvantni fizičar

"Transcendentalna meditacija je najistraženiji oblik meditacije. Njeni učinci za duh, tijelo i osjećaje potvrdile su stotine recenziranih studija."

"Transcendentalna meditacija je taj jednostavan postupak koji oživljuje najosnovniju razinu života i tako uzdiže svakog pojedinca i svako društvo do njegovog potpunog distojanstva."

Maharishi Mahesh Yogi, osnivač transcendentalne meditacije