Transcendiranje

"Svatko moće ići duboko u sebe i prožeti svoj um unutarnjom srećom tom neograničenom čistom inteligencijom koja boravi na izvoru misli." – Maharishi Mahesh Yogi

Iskusite unutarnje sebstvo

Kada prakticiramo transcendentalnu meditaciju imamo iskustvo stanja u kojem je um potpuno tih, a ipak potpuno budan. "Transcendirati" znači "ići onkraj". Kada um ide onkraj svake aktivnosti, to je iskustvo unutarnjeg sebstva, koje je savršeni mir, Transcendentalna svijest.

Analogija

Um je poput oceana – stalno je u pokretu na svojoj površini, ali tih i neizmjerno moćan u svojim dubinama. Transcendentalna meditacija omogućuje smirenje bez ikakvog napora do tihih dubina oceana – koje ga ispunjavaju tim neograničenom stanjem čiste svijesti. Kako se um utišava, disanje postaje vrlo nježno a mišići duboko opušteni. Um se umiruje unutar sebe, onkraj misli, na najtišoj, mirnoj razini svijesti – u vašem najdubljem sebstvu.

Druge tehnike

Mogućnost transcendiranja tijekom TM je ono što ovu meditaciju čini u osnovi drugačijom od svih ostalih tehnika koje zahtijevaju ili koncentraciju (kontroliranje uma ili pažnje) ili kontemplaciju (neku vrstu aktivnog misaonog procesa). Na taj način druge vrste meditacije održavaju um aktivnim – što zapravo sprječava proces transcendiranja.

Učinite
prvi korak

Pronađite vama najbližeg učitelja

pronađi

ili nazovite
091 2441 570

Nenaporna tehnika

Osobno iskustvo na dan učenja TM-a:

"Ne znajući što da očekujem, počela sam tonuti u sve dublje i dublje razine opuštanja, kao da tonem u svoju stolicu. Onda za neko vrijeme, možda za minutu ili nekoliko minuta, doživjela sam tiho, unutarnje stanje bez misli, samu čistu svijest i ništa drugo; tada sam opet postala svjesna svoje okoline. To me ostavilo s dubokim osjećajem lakoće, unutarnje obnove i sreće."