Unutarnji mir: iskustvo duh-tijelo

Nije dovoljno uvjeravati sebe u unutarnji mir. Nužno je oživjeti ga u fiziologiji. Duboka tišina koja se doživljava tijekom TM-a opušta tijelo i omogućuje mu da se oslobodi stresa i nakupljenog umora. Kada je živčani sustav manje napet, može smirenije reagirati na izazove koji se pojavljuju.

Maharishi govori o sreći
(3 minute)

Unutarnji mir je lagan

Kada dodajemo umirujuće iskustvo transcendentalne meditacije našoj dnevnoj rutini, unutarnji mir s lakoćom raste. Duh je prirodno sklon kretati se prema polju veće sreće i mira. Kada prakticiramo TM, ovaj proces se zbiva prirodno i automatski. Istraživanja su pokazala da Transcendentalna meditacija smanjuje anksioznost, depresiju, pa čak i simptome posttraumatskog stresnog poremećaja.

Unutarnji mir nije pasivno stanje

Istinski unutarnji mir je osjećaj staloženosti i stabilnosti koji je potreban da bismo bili učinkoviti u današnjem poslovnom svijetu. U športu se to naziva "zonom", kada športaši izvode vježbe vrhunski, zadržavajući pritom smireno, sveobuhvatno gledište. Nije potrebno povlačenje na planinske vrhunce da bismo našli unutarnji mir. Samo treba prakticirati transcendentalnu meditaciju dva puta dnevno.

Kada dodajemo smirujuće iskustvo transcendentalne meditacije našoj dnevnoj rutini, unutarnji mir se povećava. To je poput bojanja tkanine na starinski način – izmjenjuju se uranjanje tkanine u boju i njeno izlaganje suncu, dok boja ne postane postojana. Na isti način, izmjena transcendentalne meditacije i aktivnosti brzo stvara stanje u kojemu nikada nismo zasjenjeni stresnim doživljajima. Kakav god da se izazov pojavi, suočavamo se s njim osnaženi smirenim, stabilnim stanjem uma.

Transcendental Meditation in Action

Ellen DeGeneres: "Otvorim oči i shvatim da je prošlo 20 minuta" (2 minute)

Učinite
prvi korak

Pronađite vama najbližeg učitelja

pronađi

ili nazovite
091 2441 570

Dr Elizabeth Young, London GP:

"Nakon prakticiranja tehnike TM, osjećam se svježa i spremna za borbu sa životnim problemima. Vidjela sam doslovno na tisuće ljudi koji stiču korist od prakticiranja transcendentalne meditacije i mogu ju preporučiti bez oklijevanja."

Meena, 11 godina

"Rekla bih da me TM čini vrlo veselom. Osjećam se sretna iznutra kad meditiram i osjećam sreću nakon meditacije."