Nije riječ o kontroli uma ni mentalnoj disciplini

Transcendentalna meditacija je u osnovi drugačija od svih drugih oblika meditacije. Ona nije kontrola uma ili mentalna disciplina; nije koncentracija ni istočnjačka filozofija. To nije pokušaj da se bude pozoran. Nije potrebno kontrolirati disanje ili mišiće. Ne trebate se čak ni pokušavati opustiti. Riječ je o tehnici koja omogućuje potpuno prirodan proces – sposobnost koja je zapisana u prirodi ljudskog uma. Ona se naziva transcendiranje.

Lako se prakticira i uživa

Transcendentalna meditacija ne zahtijeva intelektualni napor. Svatko je može prakticirati – pa i djeca. Tijekom meditacije sjedi se udobno, zatvorenih očiju, u tišini, nema potrebe za zauzimanjem bilo kakvog neobičnog položaja. Jednostavna je i sve što trebate znati o njoj objašnjeno je tijekom tečaja jednostavnim jezikom.

Bez sukoba interesa

Transcendentalna meditacija je jednostavna tehnika koja pomaže pri opuštanju, oslobađanju stresa i daje tjelesnu i mentalnu energiju. Prakticiranje TM nije u sukobu niti s jednim postojećim vjerovanjem, religijom i slično. Ova tehnika posebno se dobro uklapa u poslovan, suvremen, zapadnjački način života. Štoviše, što smo zaposleniji, to je važnije da odvojimo vrijeme za kvalitetan odmor.

Video: TM enhances brain's executive functioning

Upoznajte svog generalnog direktora, Dr. Alarik Arenander, Centar za mozak, svijest i spoznaju: "TM poboljšava izvršne funkcije mozga" (8 minuta)

Učinite
prvi korak

Pronađite vama najbližeg učitelja

pronađi

ili nazovite
091 2441 570

M.S. (24), student

"Prije sam imala veliku tremu prije svakog ispita, bilo mi je mučno i imala sam probavne smetnje. Otkada meditiram, ispiti su mi postali puno ugodniji."

Steve Collins, actor

Steve Collins, glumac, poznat po ulozi zapovjednika Willarda Deckera u filmu Zvjezdane staze

"Ono što volim kod TM tehnike je to, da ne zahtijeva nikakve druge promjene u životu da bi se primjenjivala i donosila rezultate."