Maharishi Mahesh Yogi
Maharishi Mahesh Yogi

Naš osnivač

Maharishi Mahesh Yogi je omogućio dostupnim znanje transcendentalne meditacije širom svijeta. Prije nego što je osnovana međunarodna organizacija 1957. godine u svrhu širenja znanja transcendentalne meditacije na globalnoj razini, Maharishi je dobio ovu tehniku od svog učitelja uz kojeg je proveo i učio dugi niz godina. Maharishi je prvi put došao u Veliku Britaniju 1959 godine.

Iznošenje dobrobiti u sva područja života

Maharishijeva postignuća su dalekosežna na području znanja i primjene. Tijekom proteklih 55 godina, više od pet milijuna ljudi su naučili transcendentalnu meditaciju, kao što je i obučeno više od 40.000 učitelja transcendentalne meditacije, koji su otvorili tisuće nastavnih centara diljem svijeta. Osnovane su stotine Maharishijevih škola, fakulteta i sveučilišta, te su programi transcendentalne meditacije uvedeni u privatnim tvrtkama, sveučilištima, zatvorima, vojsci i drugim javnim ustanovama.

Zašto sam napustio Himalaje - Maharishi (5 minuta)

Istinsko značenje

Maharishi je također u potpunosti obnovio tisuću godina staru vedsku literaturu vraćajući pravo značenje njene teorije i prakse, i struktuirao je u obliku potpune i sustavne znanosti o svijesti. Maharishijevi praktični programi su na finim razinama uspostavili život u skladu sa naravnim zakonom, bez potrebe za promjenom načina življenja u bilo kojem aspektu života, i na taj način nepovratno usmjerili tijek u korist mira i sreće za cijelo čovječanstvo.

Učinite
prvi korak

Pronađite vama najbližeg učitelja

pronađi

ili nazovite
091 2441 570

David Lynch, redatelj i osnivač David Lynch zaklade koja promovira obrazovanje temeljeno na svijesti i svjetski mir:

"Više od 30 godina zaranjam u sebe pomoću tehnike transcendentalne meditacije. To je promijenilo moj život, i moj svijet."