Društvena promjena – da bi šuma bila zelena

Stvaranje svjetskog mira nije razlog zbog kojeg većina ljudi želi naučiti meditirati. Ipak, to je bio Maharishijev cilj kada je prvi put predstavio transcendentalnu meditaciju 1958. godine, naglašavajući da je mir pojedinca osnovna jedinica svjetskog mira. Koristio je analogiju da, jednako kao što ne može biti zelene šume bez zelenih stabala, tako ne može biti mirnog svijeta bez mirnih pojedinaca. Premda postoji mnogo pojedinaca iskreno posvećenih miru, uspostavljanje mira zahtijeva više od samog usvajanja psihološkog vjerovanja u mir. On može biti postignut samo kroz preobrazbu na vrlo dubokoj razini ljudskog uma i kroz odgovarajuću promjenu u fiziologiji. Maharishi je objasnio da će, kada su um i tijelo duboko u miru, misao, govor i aktivnost spontano zračiti utjecaj sklada u okoliš.

video: Peace from the Quantum Level

Mir s kvantne razine - Dr. John Hagelin, kvantni fizičar (5 minuta)

Povećanje koherencije u kolektivnoj svijesti

Opsežno istraživanje objavljeno u vodećim znanstvenim časopisima pokazuje da snažan učinak transcendentalne meditacije koji smanjuje stres ima umirujući učinak prelijevanja na okolnu populaciju. Kada pojedinci prakticiraju transcendentalnu meditaciju i njene napredne tehnike zajedno u grupama, istraživanje je pokazalo drastično i trenutno smanjenje društvenog stresa, zločina, nasilja i sukoba – te povećanje koherencije, pozitivnosti i mira u društvu kao cijelini.
Jedinstvena učinkovitost ovog pristupa u prevenciji društvenog nasilja, terorizma i rata potvrđena je u više od 50 javnih prikazivanja i 23 znanstvene studije. Ovo istraživanje pažljivo su proučili neovisni znanstvenici, te je prihvaćeno za objavu u vrhunskim akademskim časopisima.

Ovaj rad zavrjeđuje najozbiljnije razmatranje.

Može se uvjerljivo tvrditi da potencijalni utjecaj ovog istraživanja nadilazi sve ostale trenutne trajne društvene ili psihološke programa istraživanja. Ovo istraživanje preživjelo je širu lepezu statističkih testova od većine istraživanja u području rješavanja sukoba. Mislim da ovaj rad, i teorija koja o njemu govori, zaslužuju najozbiljnije razmatranje, podjednako od strane akademika i politike.

- David Edwards, doktor znanosti, profesor državnog Sveučilišta države Texas, sa sjedištem u Austinu

Sloboda iza rešetaka - TM u zatvorima
(5 minuta)

Učinite
prvi korak

Pronađite vama najbližeg učitelja

pronađi

ili nazovite
091 2441 570

Huw Dixon, doktor znanosti, profesor ekonomije, Cardiff Business School:

"Pratio sam istraživanje Maharishijevog učinka kako se razvijao tijekom posljednjih 20 godina. Sada postoji snažan i koherentan niz dokaza koji pokazuju da (ovaj pristup) omogućuje jednostavno i ekonomski isplativo rješenje za mnoge društvene probleme s kojima se danas susrećemo. Ovo istraživanje i njegovi zaključci su toliko čvrsti, da to zahtijeva akciju od onih koji su odgovorni za politiku vlade."

Ugandan school introduces TM

Škole u Ugandi uvode transcendentalnu meditaciju.

(1:33)