Transcendentalna meditacija na prirodan način smanjuje stres

Svatko je svjestan negativnih učinaka stresa. On smanjuje učinkovitost, šteti međuljudskim odnosima i uzrokuje probleme sa zdravljem. Ukratko, smanjuje uživanje u životu. Pored toga, tijekom života akumulira se u živčanom sustavu. Čak niti dobrim noćnim snom ili produženim odmorom tijelo se ne može u potpunosti oporaviti. U današnje vrijeme stres je životna činjenica – ali ne mora to biti.

Hormoni i ponašanje 1978 10(1):54-60

Stvaranje skladnog pogleda na svijet

Možda postoje, a možda i ne, načini da reorganiziramo naše živote izvana, kako bismo smanjili stres. No, bez obzira je li to moguće ili ne, Transcendentalna meditacija iznutra doista uklanja učinke stresa, fiziološki. To rezultira, kada se redovito prakticira, skladnijim pogledom na svijet, većom količinom energije i motivacije, te dubljim poštovanjem.

Smireniji odgovor na stres

Svaka osoba je drugačija, stoga individualni usklađujući učinci transcendentalne meditacije mogu različitim ljudima donijeti različite dobrobiti, na primjer: manje glavobolja, bolju kvalitetu sna, povišenje količine energije ili bolje odnose s drugim ljudima. Ipak, jedna dobrobit koju većina ljudi ima, nakon što nauči transcendentalnu meditaciju, je općenito bolje suočavanje sa stresnim situacijama.

Kako TM reducira stres (6 minuta)
Dr Oz, kirurg srca

Saznajte od liječnika medicine

I znanstvenih istraživača kako Transcendentalna meditacija povećava mentalno i tjelesno zdravlje i dugovječnost te smanjuje ponašanja koja štete zdravlju.

Transcendentalna meditacija, stres i mozak

Transcendentalna meditacija, stres i srce

Učinite
prvi korak

Pronađite vama najbližeg učitelja

pronađi

ili nazovite
091 2441 570

Dr. William Weir, savjetnik

- Dr. William Weir – savjetnik za infektivne bolesti

"Psihološki stres ima mnogo nepovoljnih fizičkih učinaka na ljudsko tijelo, uključujući direktan i štetan utjecaj na imunološki sustav. Prakticiranje transcendentalne meditacije oslobađa stres i stoga se posebno preporučuje zbog svoje te vrijednosti kojom obogaćuje život."

Dr Donovan Leitch, Poet and Songwriter

- Donovan, pjesnik i glazbenik

"Imao sam sve zapadnjačke probleme sa psihom: anksioznost, ljutnju, stres i strah – koje sve uzrokuju bolest. U proteklih 40 godina uvjerio sam se u to da Transcendentalna meditacija ima iscjeljujuće učinke."