Svijest i kreativnost - 4 minute
David Lynch, redatelj

Uronite unutra

"Tehnika transcendentalne meditacije je jednostavan, nenaporan način za uranjanje unutra, da bi se iskusio ocean čiste svijesti, čiste kreativnosti, čiste mudrosti. To je jedinstveno iskustvo, a istovremeno i vrlo blisko – to je vaše vlastito sebstvo."

- David Lynch, redatelj i predsjednik David Lynch Fondacije za obrazovanje utemeljeno na svijesti i svjetski mir

Razvoj kreativnog mozga

Vaš mozak nije prilikom rođenja bio potpuno kompletan. Tijekom prirodnog procesa sazrijevanja i iskustva, vaš mozak se svakog trenutka iznova stvara, kako bi podržao svako vaše mišljenje, odlučivanje i ponašanje. Neprekidno stvaranje vašeg mozga je dinamičan proces.

Iskustvo odmorne budnosti tijekom transcendentalne meditacije stvara optimalne uvjete za razvoj vašeg punog potencijala, za najveću inteligenciju i kreativnost na potpuno nenaporan način, dok sprječava štetne učinke stresa na mozak.

Časopis kreativnog ponašanja
1979 13:169–180

Povećana kreativnost

Osobe koje su naučile transcendentalnu meditaciju pokazale su povećanu kreativnost u usporedbi s kontrolnom grupom, koja je zabilježena kao viša razina slikovne originalnosti, izmjerena nakon pet mjeseci prakticiranja transcendentalne meditacije. Također su pokazali povećanu kreativnost koja je zabilježena kao viša razina slikovne fleksibilnosti i verbalnog izražavanja (nije upisana u grafikon).

video: Oprah on TM

Dr Fred Travis, direktor, Centar za mozak, svijest i spoznaju: "Mozak koji transcendira" (6 minuta)

Učinite
prvi korak

Pronađite vama najbližeg učitelja

pronađi

ili nazovite
091 2441 570

Claire Winteringham, profesionalni umjetnik:

"Slikanje akvarelima je sasvim čista umjetnička forma. Trebate prostor u glavi, jasnoću uma, i malo tišine da bi slikali. Transcendentalna meditacija zapravo pomaže kod svih ovih komponenata i omogućuje rad s više kreativnosti, više spontanosti."

M.P. (45), službenica:

"Meditiram mjesec i 20 dana. lznenadio me ovoliki uspjeh evo što sam sve doživjela otkada meditiram ... Zapažanje mi je postalo oštrije. Evo kako sam to prvi puta primijetila: Išla sam Ilicom i odjednom vidjela sve kuće do vrha krova. Kao da me je nešto privuklo da gledam gore. Ma koliko kuće bile visoke, sve sam vidjela. Sada se ne mogu dovoljno nadiviti ovim prekrasnim građevinama, ovim lijepim ukrašenim fasadama; sve to prije nisam nikada primijetila ... Pitam se što je to bilo sa mnom da sve to nisam opažala? Kao da me je nešto pritiskalo k zemiji i nije mi dozvoljavalo da pogledam gore ..."